graphics graphics graphics Go to Home page


DCC pagina 

balkje

balkje

Handige DCC informatie

Voor eigen gebruik en ook als presentatie heb ik een aantal handige documenten gemaakt. Deze zijn hieronder als PDF te downloaden.

Download Introductie DCC programmeren   Introductie DCC programmeren (3 december 2010, 26 kB)

Download CV29 instellingen   CV29 waardentabel (3 december 2010, 6 kB)

Top of page

balkje

DigiBox voor Digitrax DCS-50 Zephyr

Digibox Zephyr De Digitrax DCS-50 Zephyr is de eenvoudigste centrale van Digitrax. Hij kan echter alles wat zijn grote broer (DCS-100) kan. De belangrijkste beperkingen zijn het vermogen (maximaal 45VA) en het aantal locomotieven (maximaal 10 stuks) die met de centrale kunnen worden bediend. Om de centrale te beschermen tegen het zware leven bij modulair gebruik heb ik een speciale kist gemaakt. In deze kist zit de centrale en de transformator. Ook zijn alle aansluitingen op de kist aangebracht. Hierdoor is het vervoer een stuk eenvoudiger. Ook is het risico op beschadigingen door het trekken aan de kabels een stuk minder. In de kist is ook nog ruimte voor alle snoeren en een handregels. Kijk Voor meer informatie en foto's op de DigiBox voor Digitrax DCS-50 Zephyr pagina.

Top of page

balkje

DigiBox voor Digitrax DCS-100 Super Chief

Digibox Super Chief De Digitrax DCS-100 Super Chief is de uitgebreidste centrale van Digitrax. Hij is geschikt voor grote verenigingsbanen en modulebanen. De belangrijkste kenmerken zijn het vermogen (maximaal 90VA!) en het aantal locomotieven (maximaal 122 stuks) die met de centrale kunnen worden bediend. Om de centrale te beschermen tegen het zware leven bij modulair gebruik heb ik een speciale kist gemaakt. In deze kist zit de centrale en de transformator. Ook zijn alle aansluitingen op de kist aangebracht. Hierdoor is het vervoer een stuk eenvoudiger. Ook is het risico op beschadigingen door het trekken aan de kabels een stuk minder. In de kist is ook nog ruimte voor alle snoeren en een handregels. Kijk Voor meer informatie en foto's op de DigiBox voor Digitrax DCS-100 Super Chief pagina.

Top of page

balkje

Digitrax UP5 panelen

Digitrax paneel Voor het aansluiten van de handregelaars kan je gebruik maken van de eenvoudige telco T-stekkers met 3 x female aansluitingen of van een Digitrax UP5 aansluitpaneel. Het voordeel van de telco plug is de prijs (~ Euro 2,50) het voordeel van het Digitrax paneel is dat je over vijf aansluitingen beschikt die degelijker zijn. Ook is het mogelijk om de aangesloten regelaars apart te voeden wat weer een gunstig effect heeft op de belasting van het loconet.

Kijk Voor meer informatie en foto's op de Digitrax UP5 pagina.

Top of page

balkje

ESU Loksound files

Het prettige aan de geluidsdecoders van ESU is dat je zelf je geluidsfragmenten kunt aanpassen. Voor mijn eigen locomotieven heb ik dit ook gedaan. Hieronder staan deze project bestanden zodat je ze ook zelf kunt gebruiken voor je eigen locomotieven. Voor gebruik heb je wel minimaal versie 2.6.6. van hun software nodig.

Bachmann 2-8-0   Bachmann 2-8-0 LS3.5 soundfile (31 december 2008, 1 MB)

Trix Big Boy   Trix Big Boy LS3.5 soundfile (31 december 2008, 1,1 MB)

Top of page

balkje

Digibox voor Lenz LZV100

De Digibox Voor mijn centrale, een Lenz LZV100, heb ik een speciale kist gemaakt. In deze kist zit de centrale en de transformator. Ook zijn alle aansluitingen op de voorkant aangebracht. Hierdoor is het vervoer een stuk eenvoudiger. Ook is het risico op beschadigingen door het trekken aan de kabels een stuk minder. In de kist is ook nog ruimte voor alle snoeren en twee handregels. Kijk Voor meer informatie en foto's op de Lenz DigiBox pagina

Top of page

balkje