graphics graphics graphics Go to Home page


Overzicht exposities

divider

Intro

Eén van de pluspunten van een modulaire baan is dat hij eenvoudig te vervoeren is. Dit is handig voor thuis, maar nog handiger als je met je baan ook eens een keer op een expositie of beurs wilt gaan staan! Op deze pagina vind je het verslag en foto's van diverse beursen waar ik met mijn modules heb gestaan.

Top of page

divider

Toyfair Drachten 2013

Op 26 en 27 januari 2013 is de Toyfair 2013 gehouden in het Fries Congrescentrum in Drachten. Daar heeft Project USA namens de MD met een opstelling van 8 x 3 meter gestaan. Helaas was het er erg rustig. De eerste dag omdat veel mensen nog schaatsten en vanwege de sneeuw. De tweede dag was ook rustig, nu waarschijnlijk door alle ijzelwaarschuwingen. Ondanks de soms wat frisse temperatuur in de hal en de lage opkomst toch een leuke ervaring. Lekker gereden en ook met de nodige mensen toch nog gesproken. De foto's zijn in de volgende gallery te bekijken.

Foto's Toyfair 2013

Top of page

divider

Noordelijke Spoor- en Modelbouwdagen Veendam 2011

Op 19 en 20 november 2011 werden de Noordelijke Spoor- en Modelbouwdagen 2011 van de ModelRail Groep Veendam. Daar stond Project USA namens de MD met een opstelling van 4 x 5 meter. De beide beursdagen zijn zonder problemen verlopen. Alle modules hebben goed gefunctioneerd en er waren geen problemen met het digitale systeem.

Foto's Noordelijke Spoor- en Modelbouwdagen 2011

Top of page

divider

Noordelijke Spoor- en Modelbouwdagen Veendam 2009

Op 21 en 22 november 2009 werden de Noordelijke Spoor- en Modelbouwdagen 2009 van de ModelRail Groep Veendam. Daar stond Project USA namens de MD met een opstelling van 5 x 6 meter. De beide beursdagen zijn zonder problemen verlopen. Alle modules hebben goed gefunctioneerd en er waren geen problemen met het digitale systeem.

Foto's Noordelijke Spoor- en Modelbouwdagen 2009

Top of page

divider

Modelspoorbeurs Emmen 2008

Op 1 november 2008 was er de najaarsbeurs van de Modelspoorvereniging Emmen. Daar waren mijn Amerikaanse modules samen met de modules van twee andere Amerikaanse modelbouwers in de opstelling van 5 x 6 meter in actie te zien. De beurs werd gehouden in het verpleeghuis "De Bleerinck" aan de Spehornerbrink 1 in Emmen.

De dag begon ook dit jaar met het nodige hoofdbreken want de ruimte waar we kwamen te staan was een trapezium vormige ruimte waarin de nodige attributen stonden die niet op de plattegrond waren opgenomen. Met het verwijderen van een aantal attributen en een paar kleine aanpassingen in de opstelling lukt het ook nu weer om de opstelling er in te lepelen. Om klokslag tien uur gingen de deuren op en waren we ook klaar met het opstellen. Helaas kwam ook Murphy binnen en waren we nog een half uur kwijt vanwege een storing in de DCC bekabeling. De storing verdween net zo spontaan als dat deze ontstaan was. Alles heeft de rest van de dag soepel gedraaid en gereden. De dag zelf vloog voorbij, voordat we het wisten was het alweer 3 uur en was de tijd van gaan weer aangebroken. Tevreden konden we op de dag terugkijken. Geen schade, niks verdwenen, wat Amerikaanse spullen kunnen kopen op de beurs en wel een hoop pret gehad!

Foto's Najaarsbeurs MSC-Emmen 2008

Top of page

divider

Modelbouwdag Donkerbroek 2008

Op zaterdag 27 september 2008 werd de Modelbouwdag georganiseerd in het dorpshuis van Donkerbroek. Voor deze beurs waren wij (Amerikaanse modelspoorders van de MD-Drachten) ook uitgenodigd. We hadden een ruimte van ongeveer 5 x 6 meter tot onze beschikking. Daarom waren de modules in vorm van een grote U opgesteld.

Foto's Modelbouwdag Donkerbroek 2008

Top of page

divider

Modelspoorbeurs Drachten 2008

Op zaterdag 12 april 2008 werd er een Modelspoorbeurs georganiseerd in de Bethel Kerk (Drachten). Voor deze beurs waren wij (Amerikaanse modelspoorders van de MD-Drachten) ook uitgenodigd. We hadden een ruimte van ongeveer 3 x 20 meter tot onze beschikking. Daarom waren de modules in vorm van een grote zig-zag opgesteld. Het tweedelig-effect was een flinke rijlengte en niet zo statisch maar juist speels.

Foto's Modelspoorbeurs Drachten 2008

Top of page

divider

Opendag MD 2008

Op zaterdag 29 maart 2008 waren er de Landelijke Modelspoor Dagen. Dit is het moment in het jaar waarop alle modelspoorverenigingen hun opendagen houden, zo ook mijn vereniging, MD Drachten. Op deze opendag stond ik samen met de andere Amerikaanse bouwers om onze modules te laten zien en ook heb ik een demonstratie graspollen maken gegeven.

Top of page

divider

Modelspoorbeurs Emmen 2007

Op 6 oktober 2007 was er de najaarsbeurs van de Modelspoorvereniging Emmen. Daar waren mijn Amerikaanse modules samen met de modules van twee andere Amerikaanse modelbouwers in de opstelling van 5 x 6 meter in actie te zien. De beurs werd gehouden in het verpleeghuis "De Bleerinck" aan de Spehornerbrink 1 in Emmen.

De dag begon met het nodige hoofdbreken want de ruimte waar we kwamen te staan was de centrale hal. Het idee was dat Wij et onze baan direct voor de ingang zouden komen te staan om zo de perfecte binnenkomer te vormen, namelijk "Hier wordt serieus met treinen gereden!" Er moest echter wel de nodige ruimte vrij blijven i.v.m. de veiligheid en de toegankelijkheid van het supermarktje die ook in de hal zat. Maar met wat passen en meten kregen we hem er in gelepeld. Om klokslag tien uur gingen de deuren op en waren we ook klaar met het opstellen. Desondanks ben je dan nog wel een halfuurtje zoet voordat alles ook soepel draait en rijdt. De dag zelf vloog voorbij, voordat we het wisten was het alweer 3 uur en was de tijd van gaan weer aangebroken. Tevreden konden we op de dag terugkijken. Geen schade, niks verdwenen en wel een hoop pret gehad!

Foto's Najaarsbeurs MSC-Emmen 2007

Top of page

divider

Landelijke Wiskunde Dagen 2007

Op 3 februari 2007 waren er de Landelijke Wiskunde Dagen 2007 in Noordwijkerhout. Dit is de jaarlijkse bijeenkomst van wiskunde docenten waarbij de laatste ontwikkelingen op het vakgebied thematisch worden gepresenteerd.

Eén van de thema's dit jaar was “Wiskunde en het Spoor”. Om het thema wat praktische luister bij te zetten was aan de Nederlandse Modelspoor Federatie de vraag gesteld of een vereniging hieraan invulling kon geven. Een van de bestuursleden van de NMF had mijn vereniging ( MD-Drachten) met een rangeerpuzzel in actie gezien op Hobby 2006 in Leeuwarden. Deze puzzel is toen verkocht en dus kon de vereniging zelf niet helpen.

Namens de MD ben ik met Lone Tree Yard naar deze dagen geweest. Ook heb ik de wiskundige opgave voor deze baan gemaakt. ( Wiskundig puzzelen met Modeltreinen  Puzzelen met Modeltreinen (5 februari 2007, 120 kB)). Op de dag zelf hebben we veel lovend reacties van de deelnemers gehad. Ze waren zowel in de wiskundige kant als in de technische kant zeer geďnteresseerd. Kortom, een succes!

Foto's Wiskundedagen 2007

Top of page

divider

Modelspoorbeurs Roden 2006

Op 2 april 2006 kon ik voor de tweede keer mijn Amerikaanse baan presenteren op een modelbeurs. Namelijk de beurs van de modelspoorclub uit Roden. Voor deze beurs heb ik opnieuw gekozen voor de Amerikaanse puzzel in de vorm van "Lone Tree Yard" met zijn royale lengte van 2 meter. De module was voor de bezoekers nu echter een stuk aangenamer om naar te kijken. Het geheel was namelijk voorzien van landschap en wegen. Het geheel oogstte dan ook veel lof en bekijks. Vooral de hoogte waarop het spoor lag was voor de bezoeker telkens weer een aangename verrassing. De railshoogte bedroeg namelijk een royale 1 meter 30 (FREMO norm). Hierdoor kijk je bijna tegen de wagens en locomotief aan i.p.v. er bovenop. Dit geeft een veel natuurlijker beeld.

Foto's Voorjaarsbeurs MSC-Roden 2006

Top of page

divider

Modelspoorbeurs Assen 2005

Op 1 oktober 2005 was het zo ver. Mijn Amerikaanse baan werd voor het eerst voorgesteld op de najaarsbeurs van mijn "oude" modelspoorclub Assen. Het gaat dan puur om de royale lengte van 2 meter, namelijk het "Lone Tree Yard" gedeelte. De module was helaas nog niet af. Er was puur sprake van een basislandschap waarin de bomen zijn geplaatst. De verdere aankleding van het geheel met de infrastructuur (wegen) en de afwerking met strooi materialen moest nog gebeuren. Ondanks deze beperkingen oogstte het geheel toch veel lof en bekijks.

Foto's Najaarsbeurs MSC-Assen 2005

Top of page

divider