graphics graphics graphics Go to Home page


Overzicht Fremo bijeenkomsten

divider

Intro

Fremo is een grote Europesche modelspoorvereniging waarvan de leden uit vele landen komen. Kenmerkend aan Fremo is dat het doel is om zo natuurgetrouw mogelijk de grote spoorwegen te simuleren. Dat gebeurd door zo natuurgetrouw mogelijk te bouwen, maar ook door het plannen en rijden volgens een dienstregeling. Daarbij is het van belang om een realistische goederen en personen beweging na te bootsen. In de werkelijkheid vervoert het spoor tenslotte ook materialen omdat het geld oplevert. Op deze pagina vind je het verslag en foto's van diverse bijeenkomsten waar ik met mijn modules heb gestaan.

Top of page

divider

4e US Convention in Rodgau 19 en 20 oktober 2013

Op 19 en 20 september 2013 werd de vierde editie van de tweejaarlijkse US convention in Rodgau gehouden. Voor deze editie was Fremo-NL opnieuw gevraagd om met een baan te komen. Deze keer is er voor gekozen om niet met een speciale module te komen, maar vooral om de normale modules te gebruiken. Wat wel speciaal was was het thema. Alle gebruikte modules en modellen waren namelijk gebaseerd op het Oosten van Amerika (Southern Railroad). Dit is relatief zeldzaam tussen al het UP, SP en ATSF/BN/BNSF geweld.

Vrijdag was het vanaf 14:00 opbouwen in Rodgau. De show op zaterdag en zondag was een groot succes. Op het nippertje was het me gelukt om de nieuwe module Summerville in ieder geval te voorzien van gras en de overige lage aankleding. De bomen is helaas niet meer gelukt.

Foto's Rodgau 2013

Top of page

divider

Zuidbroek 2010 - Fremo NL 20 jaar

Om het bestaan van 20 jaar Fremo Nederland te vieren was de Eurohal in Zuidbroek afgehuurd. Naast een grote Europese module baan, meer dan 1 kilometer lang, was er ook een Amerikaanse baan. Dat was de eerste keer sinds het onstaan van de drie divisies (East Coast, West Coast en de Unna Division) dat er weer gezamelijk werd gereden. Hiervoor was een speciaal centraal punt, Chicago, opgesteld. Elke divisie moest hier minimaal één andere divisie kruisen en het was ook mogelijk om onderling te interchangen.

Foto's Zuidbroek 2010

Meer foto's zijn op de volgende websites te bekijken:

  • volgen nog...

Top of page

divider

Bathmen zomer 2010

Op 3, 4 en 5 september 2010 werd het jaarlijkse rijweekend gehouden van de FREMO USA NL groep in Bathmen, Nederland. Dit jaar heeft Joop Versseput de baan gepland en een rijplanning gemaakt. Helaas gooide wat persoonlijk ongelukken bij de deelnemers (gescheurde enkelbanden, oog operatie die mislukte) roet in het eten. Hierdoor moest op het laatste moment de baan worden omgegooid omdat er een aantal modules ontbraken. Desondanks hebben we ons goed vermaakt.

Foto's Bathmen 2010

Top of page

divider

2e US Convention in Rodgau 19-20 september 2009

Op 19 en 20 september 2009 werd de twee jaarlijkse US convention in Rodgau gehouden. Deze keer was Fremo-NL gevraagd om met een baan te komen. Omdat de vraag vroeg genoeg binnen kwam is er een speciale brugmodule voor gebouwd, namelijk Gila River.

Vrijdag was het vanaf 13:00 opbouwen in Rodgau. De show op zaterdag en zondag was een groot succes. Op het nippertje was het me gelukt om de nieuwe Athearn Gasturbine van geluid te voorzien. Deze loc was met zijn opvallend geluid en uiterlijk dan ook niet te missen.

Foto's Rodgau 2009

Meer foto's zijn op de volgende websites te bekijken:

Top of page

divider

Bathmen zomer 2009

Op 4,5 en 6 juli 2009 werd het jaarlijkse rijweekend gehouden van de FREMO USA NL groep in Bathmen, Nederland. Deze bijeenkomst was de eerste in de officieel geopende schuur van Henk B. Opnieuw hebben al mijn Amerikaanse modules meegedaan. Deze keer vormden ze een aparte branchline. Tijdens het hele weekend hebben alle modules zonder problemen gefunctioneerd. Wat een opsteker is voor Rodgau waar de meeste modules dit najaar te zien zijn.

Downloads:

Spreadsheet met schema en dienstregeling   Spreadsheet met schema en dienstregeling.
Dienstregeling   Dienstregeling.
Trainorder local 105   Trainorder voor local 105.

Foto's Bathmen 2009

Foto's Bathmen 2009

Meer foto's zijn op de volgende websites te bekijken:

Top of page

divider

Ede 2007

Op 2,3 en 4 november 2007 was er de bijeenkomst van de FREMO USA NL groep in Ede, Nederland. Op deze bijeenkomst hebben mijn Amerikaanse modules samen de kruising van een bevriende Amerikaanse modelbouwer hun FREMO vuurdoop gehad. Op vrijdagavond is de baan opgebouwd. Bij het opzetten van Lone Tree Yard ging het echter mis. De module viel om en een stel bomen braken af. Dit was "gelukkig" mijn eigen fout. Ik was vergeten dat er een nieuw aansluit paneel in de zijkant zat die uitstak. Hierdoor kon de module niet meer stabiel op zijn zijkant staan. De schade is overigens al weer gemaakt. Foto 1 geeft een beeld van de opstelling en foto's 2 t/m 8 laten de verschillende delen zien van links naar rechts. Foto's 9 t/m 12 geven een impressie van wat er zo rond reed die dagen. Ondanks het ongelukje is de rest van het weekend zonder schade verlopen en heb ik een hoop pret gehad!

Download: Flyer met dienstregeling (Engels)   Flyer Ede 2007 met dienstregeling en procedures.

Foto's Ede 2007

Foto's Ede 2007

Meer foto's zijn op de volgende websites te bekijken:

Top of page

divider