graphics graphics graphics Go to Home page


Overige modules

balkje

Behalve modules als Summerville en Lone Tree Yard heb ik ook een aantal andere modules tot mijn beschikking. Hiermee is het mogelijk om een leuke opstelling te maken en ze voegen de brood nodige rijlengte toe tussen de grote modules. De constructie en gebruikte materialen zijn analoog aan de grote projecten.

Speciale modules:

Rechte modules:

Boogmodules:

Top of page

balkje

Lockhart Junction

Introductie

Lockhart Junction is een kleine kruising ergens in Amerika. Bij de kruising is een kleine goederenoverslag loods en losstraat gesitueerd. Ook is er de mogelijkheid om wagens tussen de beide lijnen uit te wisselen via het uitwisselingsspoor

Lockhart Junction bestaat uit twee segmenten van 100 x 50 cm. Het kruisingssegment is ook als zelfstandige rechte module te gebruiken. Het depot segment is aan n kant niet voorzien van een standaard profiel maar met het speciale overgangsegmentje van 20 cm kan ook het depot segement als zelfstandige en functionele module worden ingezet.

Image Lockhart Junction

Alle segmenten zijn gemaakt van 12 mm berken mulitplex. Normaal zijn de zijkanten van 9 mm, maar omdat er ook modules aan de zijkanten worden gekoppeld is er in dit geval voor gekozen om alles van 12 mm multiplex te maken. De dekplaat voor het landschap is van 10 mm hobby triplex gemaakt. Dit hout is zachter en lichter dan berken multiplex, maar ook nog sterk genoeg. De wisselmotoren zijn Tortoises. De bediening is alleen ter plekke mogelijk met de in de zijkant ingebouwde schakelaars.

Het landschap is gemaakt van hardschuim die in de gewenste vorm is gesneden en geschuurd. Vervolgens is de bovenkant met latex (ral 1001) geschilderd en bestrooid met zand. Het zand zorgt er voor dat het strooisel van Woodland ook op de hellingen blijft liggen. Het strooien zelf gebeurt met het standaard mengsels voor West Amerika en Oost Amerika. Omdat ik ook Oostelijk rijd zijn er ook groen accenten aangebracht. Ook het aantal bomen en struiken is meer dan normaal voor West Amerikaans gebruik.

Image Lockhart Jct Image Lockhart Jct
Testing the track layout
Cork rail bedding laid down
Separate modules (incl. 20 cm)
Image Lockhart Junction
Image Lockhart Junction Image Lockhart Junction
Track laid and ready for ballasting
Basic scenery is completed
Fully sceniced and with structures

Top of page

balkje

Dead End

Dead End stelt het eindpunt van de spoorlijn voor. Achter het einde ligt een steile heuvel. In deze heuvel is het spoor gedeeltelijk ingegraven om zo ruimte te creeren. Door het formaat, 32 x 50 cm (LxB), past er net een SW1500 en een 50 ft wagen op. Voldoende om te kunnen rangeren.

Module voorzien van ruwe hardschuim stukken. Module geschuurd en klaar voor verdere afwerking met latex. De module is geschilderd met latex en ingestrooid met zand.
De module is geschilderd met latex en ingestrooid met zand. Het westmengsel is aangebracht. De vegetatie is kompleet. De bomen zijn geplant en de ondergroei is aangebracht.

Top of page

balkje

Tunnel 23 (eind module Nr.2)

Op Tunnel 23 zit een tunnelportaal in een rotswand. De lijn lijkt dus door te lopen, maar dat is niet het geval. Deze module heeft echter als "trucje" dat het spoor wl door kan lopen. De opening is afgesloten met een luikje. Erachter kan dus een schaduw station worden opgesteld. De module is 22x50 cm groot.

Tunnel 23 is gereed. Foto's volgen nog.

Top of page

balkje

Shorty

Op vier centimeter na was de opstelling voor Veendam 2009 rond te krijgen. Voor deze 4 centimeter is "Shorty", een mini module gemaakt. Deze module is volledig volgens de Fremo normen gemaakt, maar is dus slechts 4 centimeter lang!

Mini module Mini module Mini module

1) De basis

2) Met rails en landschap

3) Klaar en voorzien van gras

Top of page

balkje

Module County Road 28

County Road 28 (CR-28) is een rechte module van 1 meter met daarop een brug. Over deze brug loopt de county road 28. Deze weg is ook de naam gever van de module. Deze module creert rijlengte tussen de diverse stations modules. Hierdoor beperk je niet het effect dat de kop al in plaats B aankomt terwijl de staart nog moet vertrekken uit plaats A.

Brugmodule Brugmodule Brugmodule

1) Concept met brug

2) Ruw hardschuim landschap

3) Geglad hardschuim landschap

Brugmodule Brugmodule Brugmodule

4) Zijaanzicht module

5) Bovenaanzicht module

6) zijaanzicht module

De brugmodule is nog voorzien van de graspollen en wat extra bossage. Het resultaat is op de onderstaande foto's te bewonderen.

Brugmodule Brugmodule

TAG 50 (een GP 38) passeert met een milk express run

Top of page

balkje

Plain Straight

Plain Straight is een rechte module van 1 meter. Niks speciaals, niks bijzonders gewoon rijlengte.
1) <>

2) <>

3) <>

Top of page


balkje

Old Bridge

Old Bridge is een rechte module van 1 meter. Er loopt de lokale rivier de "naam volgt nog" waar de oude brug overheen ligt. In het huisje woont "old John" wat hij doet weet niemand, maar hij woont er al zolang de brug er ligt.
1) <>

2) <>

3) <>

Top of page

balkje

Bochten

Twee bochten van 45 graden met een straal van ~105 cm. De
1) <>

2) <>

3) <>

Top of page

balkje