graphics graphics graphics Go to Home page


Summerville

balkje

Introductie

De verkoop van Mayville (24 april 2010) gaf me de ruimte om een nieuwe bedrijfsmodule te ontwerpen. De naam Summerville is een knipoog naar Mayville en is een bestaande plaats in de staat Georgia.

Ontwerp Summerville Summerville bestaat uit twee modules, namelijk eentja van 3 segementen die samen 1 module vormen en een optionale module. De twee gecombineerd vormen een boog van 90 graden. Maar ze kunnen ook elk apart of gedraait gebruikt worden.

In combinatie met een van de eindmodules veranderd Summerville in een kopstation. Deze combinatie wordt alleen gebruikt als Summerville niet in een doorgaande lijn zit. Het gebruik van de eindmodule is dan noodzamelijk om een voldoende omloopruimte te maken, wat voor het rangeren noodzakelijk is.

Top of page

balkje

Constructie

Het heeft even geduurt, maar een paar weken geleden is de constructie gestart. De vertraging had vooral te maken met de keuze of het weer een rechte set of toch een boog moest worden. Na veel wikken en wegen is het een boog geworden. De maatvoering is gelijk aan Lone Tree Yard, namelijk 94 cm lang. De breedte is iets smaller, namelijk 48 cm, omdat het boogmodules.Voor de rails wordt Peco Streamline Finescale (code 75) gebruikt. Alle segementen krijgen één paar poten c.f. de Download FREMO US Module normen (Nederlands)   FREMO US Module normen (Nederlands)

Alle segmenten zijn gemaakt volgens de standaard constructie. Voor de zijkanten heb ik nu echter voorgegrond multiplex constructieplaat gebruikt. Het voordeel van dit materiaal is dat het supervlak is (wat meranti standaard niet is) en vooral harder dan berken. Hierdoor valt transportschade (deukjes in de zijkanten) minder op. Qua gewicht is het verschil bijna niet op te merken.

Totaaloverzicht Summerville segmenten


Top of page

balkje