graphics graphics graphics Go to Home page


Logboek 2010

balkje

September

Op 4,5 en 6 september was er weer het jaarlijkse regioweekend in Bathmen. Helaas konden een aantal leden door persoonlijk ongemak (ongelukjes) niet meedoen. Maar gelukkig had Joop een mooi ontwerp gemaakt wat zo flexibel was dat deze met dit ongemak kon omgaan. Tijdens de drie dagen hebben we een paar mooie rijsessies gehad en de foto's op de onderstaande link geven een impressie van wat de local tussen Lone Tree yard en Heywood Springs allemaal tegen kwam.

Flickr pagina - bathmen 2010

Augustus

De afgelopen maanden druk bezig geweest met het gereed maken van Lockhart Junction en een extra rechte module (Old Bridge) voor Zuidbroek. De junction is klaar voor gebruik. Uiteraard valt er nog wat aan de verbeteren, zo is het landschap nog niet compleet en mist de lading en andere rommel bij het depot.

Voor Zuidbroek doe ik ook mee met de East Coast Division. Lone Tree Yard zal daar het eindpunt voor de Southern Ry (Black District) zijn. Deze actie maakt wel dat de auto tot de nok vol staat met modules. In totaliteit moeten er 11 hele en één halve module mee. Gelukkig word in Zuidbroek geen gebruik gemaakt van zaken als module rokken en afzettingen. Dat past er echt niet meer in.

Ook de structuur van de website is weer aangepast. Het menu zit nu wat logischer in elkaar.

Mei

Op een Fremobijeenkomst in Daileiden (Duitsland) voor het eerst echt met H0n3 kennis gemaakt. H0n3 is smallspoor (10,2 mm) in de schaal H0. Deze schaal heeft de voordelen van H0 (hanteerdbaar) en omdat het smalspoor is die van een kleinere schaal qua ruimte gebruik, bogen e.d.

Dit wil niet zeggen dat H0 gepasseerd is, maar meer dat het een leuk uitstapje is om eens wat anders te doen. Ik heb ondertussen al wat rails en rollend materiaal en ga hiermee een paar modules maken waaronder een Inglenook (zie Lone Tree Yard voor het concept).

Ondertussen wordt er op papier al nagedacht over de opvolger van Mayville, maar daarover later meer.

April

Op zaterdag 24 april bezegelen Gino Damen (Quarter105 Corp.) en Jaap Vastmaar (EastHouseLumber Corp.) de overdracht van Mayville.

De afgelopen weken is achter de schermen druk gewerkt aan de overname van Mayville door EastHouseLumber Corp. EastHouseLumber Corp. zal Mayville onder de naam Cobyville verder ontwikkeld. Het eerste publieke optreden van Cobyville staat gepland voor Zuidbroek 13-17 oktober 2010.

Quarter105 Corp. gaat samen met een aantal oudbewoners en ondernemers van Mayville, Mayville "Next Generation" ontwikkelen. De verwachting is dat de eerste plaat in de zomer van 2010 worden gezaagd.

Februari

Ontrax -> volgt

Januari

19 januari 2010

Voor Ontraxs ben ik momenteel bezig om de huizen aan te kleden. D.w.z. te voorzien van interieurs en aan de buitenkant van de nodige reclame uitingen. Ook is het de bedoeling om enig straatmeubilair te maken al was het maar een paar vuilnisbakken.

Lockhart Junction ligt momenteel stil. Pas na Ontraxs wordt de bouw hervat. Dat zal ook nodig zijn want deze Junction staat al voor een Fremo-bijeenkomst in het najaar in gepland.

Top of page


balkje