graphics graphics graphics Go to Home page


Buitensport

balkje

Een van de redenen achter buitensport heeft te maken met het "terug naar de natuur" gevoel die mensen blijkbaar hebben.

Het verblijf in de openlucht, zonder enige luxe en zonder mechanische hulpmiddelen om je te helpen. Alleen je eigen spierkracht. In mijn geval is dit één van de charmes van buitensport. Het is bemoedigend om te weten dat alles wat je de komende paar dagen nodig hebt, aan je rug hangt of op je fiets gebonden zit. Geen telefoon, e-mail, geen vergaderingen of andere bezigheden. Voor de komende paar dagen is de wereld relatief ongecompliceerd. Alleen jij, solo of met een paar vrienden, je uitrusting, de route, het einddoel, het eten, vroeg in de slaapzak, de stilte, kortom puur natuur.

Nederland is één van de meest dicht bevolkte landen in de wereld. Ondanks dit feit is het nog steeds mogelijk een een ervaring te beleven zoals ik hierboven beschreef. Dit is de essentie van buitensport. Intenser leven en bewust zijn van onze natuurlijke omgeving. Hier hoort ook die verdraaide regen bij <grin>.

Top of page

balkje

Korte wandelroutes

Zin op er eens even snel tussendoor op uit te trekken? Kijk dan eens bij de NS naar de Er-op-uit! pagina. Hier zijn, onder het kopje Wandeltochten, alle wandeltochten die door de NS in samenwerking met de LAW (Stichting Lange Afstands Paden) zijn opgezet.

Het speciale aan deze wandeltochten is dat ze rondom een LAW gemodeleerd zijn. De NS en Stichting LAW hebben er verder voorgezorgd dat er goede aan- en afloop route naar het eigenlijk pad is bewegwijzerd.

De meeste wandeltochten zijn dagtochten er zijn echter ook een aantal tochten die twee dagen duren. Hiermee is dan rekening gehouden, zodat er onderweg altijd een hotel of herberg aanwezig is (ideaal voor de weekenden).

Top of page

balkje